2018 – 18:05
AAATimesArial

Kada su im soapštili da će dobiti dijete sa deformitetom, madi par je znao da želi da zadrži bebu bez obzira na sve. Nije ih bilo briga što će izgledati drugačije i bili su spremni na svaku žrtvu koju su potencijalni zdravstveni problemi njihovog budućeg djeteta uključivali.

Bili su puni vjere i nisu gubili nadu – i nagrađeni su za to!

Nijednog trenutka se nisu dvoumili, već su voljeli svoju bebu – iako se još uvijek nije ni rodila. Bili su spremni da se bore sa defektom kakav god da je, a kada je beba došla na svijet, Sara i Kris Heler su poželjeli da podjele svoju priču sa cijelim svijetom u nadi da će promijeniti način na koji ljudi doživljavaju djecu koja se rode sa određenim oštećenjima, ali i nekog inspirisati da se uhvati u koštac sa sličnim problemom.

– Treba biti ponosan na svoju bebu bez obzira na okolnosti. Mi smo želeli da pokažemo da je moguće promeniti ono što su pokazali ultrazvuk, a potom i prve fotografije mog Brodija. Mislili smo da ljudima treba pokazati da je moguće da se izađe na kraj sa rascepima na licu – istakla je Sara Heler, majka malog dečaka koji se rodio sa rascepom usne i nepca.

Sindrom rascepa usne dešava se kada se određena tkiva ne formiraju kako treba, a na ultrazvuku moguće je videti ga već posle 12. nedelje trudnoće. Ovo oštećenje nije samo estetske prirode – ono može da oteža bebi da jede, pije, smeje se, pa čak i da diše. Međutim, ovaj problem se u većini slučajeva uspešno rešava operacijom, pa ova deca mogu da imaju sasvim normalan život.

Sara i njen partner Kris bili su ponosni na svog dečaka i poput većine roditelja delili su njegove fotografije na društvenim mrežama uprkos defektu koji je imao. Konstantno su dobijali riječi podrške sa svih strana, ali su mnogi bili i nepristojni i drski obasipajući ih pitanjima šta nije u redu sa dječakom.

LEAVE A REPLY