Protekle sedmice našu državu obišao je apel Armina Raonića, mladića iz Sarajeva, kojem je hitno potreban novac za odlazak u Medical Park, kliniku u Istanbulu kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza. Do sada je dva puta odgađao odlazak jer njegova porodica nije uspjela prikupiti 4.500 eura.

Ovaj apel došao je do humanih mladih Sarajlija koji su se digli i organizovali koncert na kojem će učestvovati: Slađana Mandić, Almir M & Tribun Bend, Faruk Duran, Šaćir Ameti, Damir Džakić, Emrah Emšo, Almein Cerić, Senad Redžović, Goriii Bend, DJ Džalta, Mirela Šalaka i mnogi drugi.

Humanitarni party za Armina održat će se u četvrtak (01. marta) u Clubu Tropics na Dobrinji, od 21 h.

Karte će koštati 5 KM, a sav prihod od ulaznica i zarada od pića ići će za oboljelom Arminu u ruke, koji našu pomoć hitno treba.

On do sad, podsjetimo, ima 12 različitih dijagnoza, a konačne nema. Posljednjih dana neurološki nalazi su se pogoršali i prijeti mu opasnost od invaliditeta. Stanje mu je iz minute u minutu svegore i gore. Mladić ima oboljenje limfnih čvorova, jetre, slezene i želuca, a sada se proširilo i na nervni sistem. Prvi korak je Istanbul kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza.

Armin je prije nekoliko dana na Facebooku u potresnoj objavi naveo kako mu dani klize iz ruku, te da mu je najteže od svega gledati roditelje kako liježu i bude se sa suzama. Godinama, kaže, moli za pomoć, ali bez rezultata.

“Sva vrata na koja sam pokucao bila su zatvorena. Ma šta zatvorena, blindirana. Jedini odgovor koji sam dobio od onih koji su se udostojili otvoriti vrata bio je: možemo pokušati ali ne obećavamo, mi ne mozemo ništa, to je previše para za tako kratak period. Jest, kao da ja ne bih volio da imam sve vrijeme ovog svijeta. Ali nemam. Zar ću biti još jedan mladi momak kojem će za borbu biti presudan samo novac”, napisao je Armin.

Arminu možete pomoći direktno na njegove račune, zatim putem Paypala udruženja Pomozi.ba, kao i putem računa ove organizacije u Austriji. Njihovi brojevi telefona za pomoć ne mogu se koristiti za pomoć Arminu jer su, kako navode, do kraja mjeseca aktivni na apelima za Arslana i Aleksandra.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplatu iz BiH:

Račun primaoca: 1861220330395931

Ziraat Banka BiH

Primaoc: ARMIN (EDIB) RAONIĆ,

Antuna Branka Šimića 10, 71000 Sarajevo BIH

Za uplatu iz inostranstva:

IBAN:BA391861215410573682

SWIFT CODE: TZBBBA22

ZIRAAT BANK

Za uplate iz Austrije ili drugih Europskih zemalja, zbog manje provizije, možete koristiti i račun u produžetku:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

(Senzacija.ba)

LEAVE A REPLY