Billy Ray Harris je 58-godišnji beskućnik koji živi ispod jednog mosta u Kansasu. Ono što ga je sasvim slučajno zadesilo jednoga dana, mu je je potpuno promijenilo život.

Screenshot_2

Darežljiva žena Sarah Darling mu je ostavila nešto novca, a pri tome je njen zaručnički dijamantski prsten vrijedan 4.000 dolara spao sa ruke. On to nije shvatio dok nije pogledao u korpu. Mislio je da bi ga mogao prodati i zaraditi novac za pristojan život, no unutarnji glas mu je rekao da bi ipak trebao zadržati prsten.

Screenshot_3

Dva dana poslije, Sarah se vratila na isto mjesto, uspaničena ali nadajući se da je prsten još uvijek kod Billyja. Potom ga je on izvadio iz svog džepa i vratio nazad. Priča je ne završava ovdje…

Screenshot_4

Sarah i njen suprug Bill su započeli sa online skupljanjem donacija za Billyjev bolji život, te su obezbijedili oko 200.000 dolara i pomogli mu da živi onako kako zaslužuje.

Screenshot_5Zahvaljujući ovim divnim ljudima, on više nije beskućnik. Čuda se dešavaju na sve moguće načine i ovo je dokaz da su ona moguća.

Screenshot_6

 

izvor: viralmanija.org

LEAVE A REPLY